Teljesen mindegy, hogy csak egy egyszerű, romantikus hétvége, vagy több nap, illetve egy lánykérés miatt szeretne kiruccanni külföldre, a legjobb ilyen esetekben egy olaszországi utazás. Sokan inkább Párizst választanák, de mi úgy gondoljuk, hogy ez gyakorlatilag egy klisé, az olasz csizma azonban számtalan olyan úti céllal kecsegteti a romantikára vágyókat, amivel semmilyen Eiffel-torony nem versenyezhet.

Az olasz Riviéra például a csendes tengerparti séták szerelmeseit ejtheti rabul. Magas sziklák, az alattuk robajló tenger, és a hangulatos kis településeket összekötő Via dell’ Amore, a Szerelem Ösvénye. Kell ennél többet mondanunk? Capri pedig a szerelem szigete, a „dolce vita” megtestesítője, ahol egyszerűen nem lehet nem andalogni! Ha a tenger mindenképp szükséges a romantikához, akkor szinte az egész országban bárhol ki lehet jelölni az úti célt, de ezt a két helyet szerintünk nem lehet kihagyni egy olaszországi utazás során!

Ha inkább a városnéző túrák élveznek előnyt, akkor szerintünk első helyen kell kiemelni Veronát. Rómeó és Júlia története a szerelem egyik legszebb, és egyben legtragikusabb ábrázolása, így nem véletlen, hogy a romantikára vágyó turisták ezrei keresik fel minden évben. Számtalan látványosság, Júlia erkélye és sírja, csodálatos folyópart és a Róma utáni második legtöbb ókori emlék gyűjtőhelye, amit egyszer mindenkinek látnia kell! Természetesen az olasz főváros is ajánlott a szerelmeseknek, és nem a leghíresebb látványosságai miatt; mi inkább a csendes andalgást javasoljuk az örök város sikátoraiban, és persze a tenger sincs messze.

Ha az olasz vidék vonzóbb, mint a városi nyüzsgés, akkor a legjobb választás Toszkána. Aki járt már a legnépszerűbb olasz tájegység bármelyik részén, az tudja, miért is ajánljuk: a táj festővászonra kívánkozik, és bármit teszünk, az garantáltan romantikába torkollik! Borozgathatunk a naplementében, sétálhatunk ódon falvakban és városkákban, illetve az olívaligetekben. Utánozhatatlan; már csak ezért is érdemes elutazni Olaszországba!

Ha meggyőztük az olaszországi utazásról, akkor látogasson el cégünk, a For Two Kft. weboldalára, a www.repulosutak.com címre, és válasszon úti célt! Ha kérdése lenne az olaszországi utazásokkal kapcsolatban, tegye fel nekünk a 06-1-430-1778-as, vagy a 06-70-380-8504-es telefonszámon, illetve az info@repulosutak.com e-mail címen!