Ha Ön is kedveli a történelmet, a bájos városkákat és falvakat, a kellemes éttermeket, kávézókat, de nem szeretne lemondani a tengerparti napozásról sem, Korfut, mint nyaralóhelyet Önnek találták ki! Lássuk, mit tartogat a legészakibb Ión sziget a látogatók számára!

Korfu, görög nevén Kérkyra Albánia partjainál fekszik, Görögország Epirus régiójában. Természeti szépségei, buja növényvilága, enyhe klímája és tengerpartjai teszik Korfut népszerű úti céllá. A szigetet több mint 400 évig a velenceiek uralták, ez az az időszak, ahonnan a legtöbb építészeti emléke származik. Fővárosa, Korfu macskaköves sikátorokból és velencei stílusú épületekből áll. Az óvárosi sikátorok Velencére emlékeztetnek, az árkádos vásárlóutca a francia uralom emlékeit őrzi, a középületek többsége pedig az angol korszakot idézi. A félsziget legkeletibb pontján, Korfu városánál áll a Régi Erőd, de ha építészet, akkor az egyik legszebb korfui látványosság az Achilleion Palota, amit 1890-ben építtetett Erzsébet osztrák császárné és magyar királyné. Ezek mellett a sziget talán legtöbbet fotózott látványossága a Vlacherna Monostor, ami egy partközeli kis szigetre épült.

A nyugati parton fekvő Paleokastritsa Korfu legkedveltebb nyaralóhelye, egy csodás partszakaszon hat öböl és kellemes, homokos strandok. A sokak által a sziget legjobb partjának tartott Glyfada-n a sziget egyik leghíresebb fürdőhelye található. Szintén híres partszakasz Sidari, ahol a Szerelem-csatorna nevű homokkőképződményt találjuk.

Látható, hogy ha Korfun szeretne eltölteni egy, vagy két hetet, akkor minden napra jut valami látnivaló, és ha belefáradt a sétába, akkor nap, mint nap másik strandon pihenheti ki magát. Mindenképp érdemes tehát Korfut választani az idei nyaraláshoz, de ehhez szükség lehet egy megbízható, utazásszervezéssel foglalkozó cégre is. Ha szeretné online lefoglalni az utat, látogassa meg honlapunkat, a www.utazasmagus.hu-t, ahol közel 100 utazási iroda ajánlatai között böngészhet!

Ne aggódjon a nyaralás miatt, foglalja le nálunk korfui útját, és dőljön hátra! Ha kérdése lenne, keressen bennünket elérhetőségeinken! Hívja a +36-70-935-9330-as telefonszámunkat, vagy írjon az info@utazasmagus.hu e-mail címünkre!